perjantai 18. maaliskuuta 2016

"Sen siitä saa, kun lähtee risteilylle"

Johdanto


Tiesitkö, että Tradenomiopiskelijaliitto järjestää joka vuosi jäsenilleen Huippuseminaariin, minne on kutsuttu ilmaiseksi kaikki liiton musta- sekä kultatason jäsenet?

Huippuseminaari pitää sisällään nimensä mukaisesti aika huipun seminaarin Helsingissä mainioine puhujineen, mutta myös ilmaisen risteilyn seminaarikansalle Tallinnaan. Tähän pakettiin kuuluu vielä buffetti.

Mainitsinko vielä, että ilmaiseksi?

Saimme rahtusella onnea paljon himoitut ja aikalailla todella kiven alla olevat paikat tämän vuoden Huippuseminaariin sekä risteilylle. Tämä on virallinen raportti tapahtumista ja seminaarin seurauksista.

Tapahtmareportaasi: Huippuseminaari 2016


Poistuin Joensuusta ystävieni kanssa 11.3.2016, päivää ennen Huippuseminaaria. Olimme varanneet Helsingistä hotellihuoneen, sillä seminaari alkoi ikävän aikaisin kello 10:30: fiksuina ymmärsimme, että jos heräisimme Helsingistä, ei tarvitsisi herätä niin aikaisin. Ja tietysti tämä avaisi mahdollisuuden esitellä Helsingin yöelämää porukkamme niille sieluille, jotka eivät sitä olleet aikaisemmin kokeneet. Ohitan kuitenkin tästä nimenomaisesta illasta raportoinnin, sillä mitään virallista ei tapahtunut.

Sen sijaan mitä virallisin osuus alkoi, kun suuntasimme lauantaina 12.3.2016 kello kymmeneksi Pasilaan, Haaga-Helian tiloihin. Ilmoittauduimme siellä seminaariin ja lunastimme meille varatut haalarimerkit. Seminaari itsessään alkoi kello 11:00. Auditorio oli täynnä innosta puhkuvaa tradenomikansaa, avoinna ja vastaanottavaisina päivän informaatiokattaukselle. Meille tarjottiin tietoutta piilotyönhausta suoraan uravalmentajalta, Riikka Pajuselta, kun taas Joona Haatainen Töttöröö Networkilta valaisi meille Youtube-persoonien ankarasta ja kivisestä uurastuksesta. Saimme myös kahvia sekä leipää. Seminaarin päätti Jounin Kauppa -höpönlöpöistä tuttu Sampo Kaulanen, kauppias itse, joka soi meidän kuulla tarinansa sekä taustat sille, miksi oikeastaan näemme hänen kasvonsa joka päivä Facebook-feedissämme. Ystäväni kommentoivat seminaarin lopuksi, että olisivat lähteneet tänne ilman sitä pian tiedossa olevaa risteilyäkin, enkä ihmettele yhtään: seminaari oli valaiseva, hauska, mielenkiintoinen sekä aidon oikeasti aikani arvoinen. Tässä vaiheessa olin iloinen.


Pian haistoimme kuitenkin jo Länsisatamassa vienon suolaisen Tallinnan kutsun. Lähtöselvitimme itsemme, söimme muutaman nimeltämainitsemattomasta ketjusta ostetun hampurilaisen ja talsimme laivaan. Ystäväni ja minä suuntasimme laivan kannelle, auringonlaskuun, muut menivät kihisemään innosta hyttiinsä. Seminaarin ohjattu osuus oli lähes päättynyt, jäljellä enää vain koko tradenomi-köörin yhteinen buffet-dinner-illallinen aikaisin noin kello 20:30.


Seminaarin viralliselle "dinnerille" saattaa varutua noin kolmella eri taktiikalla, jotka listaan nyt tässä:

  1. Juo mahdollisimman paljon ilmaisia hanajuomia
  2. Syö mahdollisimman paljon ruokaa
  3. Ota rahassa takaisin ja syö vain kilohinnaltaan kalleimpia ruokia ja juomia

Oli taktiikka mikä tahansa, buffetin ääressä oli mukava ns. verkostoitua ja tutustua muihin tradenomeihin ympäri valtakuntaa: vaikka poppoo olikin pääosin opiskelija-aktiiveja, oli sekaan sattunut myös muutamia ihan vain kärppänä ilmottautuneita herroja ja neitojakin. Nauru raikasi ja kuulin ehkä muutaman laulunlurituksenkin, kun ystäväni kanssa tavasimme nimeäni maljoja nostellen. Olin vieläkin ihan iloinen. Buffetin jälkeen menimme aikaisin hyttiin nukkumaan, kunhan olimme ensin asianmukaisesti verkostoituneet ja tuoneet Joensuuta kaikkien huulille, kukin omalla tyylillämme. Hyvä me, aitoa menoa!

Heräsimme aikaisin hytistämme, virkeinä ja lainkuuliaisina. Korvissani yhä kuitenkin kaikuen aamulla useaan otteeseen kuulemani lausahdus "Sen siitä saa, kun lähtee risteilylle!", mutta en ihan osaa yhdistää, että mihin tällä viitataan: ehkä siihen, että oli niin hauskaa. Katuvaiset katseet siirtyivät paluumatkalla junassa tulevaisuuteen, kannat katossa odotellessamme tulevia mahdollisuuksia.

Kiitos ja näkemiin,
Jaani Leskinen / Kilta ry

ps. Kisamatkan viralliset kuvat löytyvät Instagramista hashtagilla #TROLhuippis. Myös killan omaa Instagramia kannattaa seurata, tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti